HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper  RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn Nyksund

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> UE Nord-Norge
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
cheroxRegistrert: 21.06.2010
Innlegg: 91
Bosted: TROMSØ

InnleggSkrevet: ma. juni 21, 2010 23:13    Emne: Nyksund Svar med sitat

Nyksund


Fra wikipedia:
"Nyksund er et fiskevær i Øksnes kommune i Nordland. Stedet ligger nord på Langøya, ei drøy mil nord for Myre.

Bebyggelsen i Nyksund er spredt på to øyer, Nyksundøya og Ungsmaløya. Disse øyene er forbundet med en 65 meter lang molo. En molo forbinder også Nyksundøya med Langøya. En dårlig, kommunal grusvei går mellom Nyksund og Høydal, og derfra asfaltvei (fylkesvei 938) inn til Myre.

Nyksund var på begynnelsen av 1900-tallet det nest største fiskeværet i Vesterålen. Nærheten til fiskefeltene utenfor Vesterålen gjorde stedet til et attraktivt fiskevær. Men etter 2. verdenskrig ble nærheten til fiskefeltene mindre viktig, da ny teknologi i form av motorer og større båter ble tatt ibruk. Havna i Nyksund ble for lita, og tettstedet Myre tok over som viktigste havn i området. Fiskeværet ble avfolket, og etter at de siste fastboende hadde fått fraflyttingstilskudd fra staten, var Nyksund helt fraflyttet rundt 1970. Nyksund ble en spøkelsesby. I 1980- og 90-årene kom tyske studenter til Nyksund, og skapte ny aktivitet på stedet. Etter hvert ble stedet populært for tilreisende kunstnere og turister. I dag har Nyksund noen få fastboende og et helårlig tilbud til turister. Flere av de gamle bryggene i fiskeværet er i ferd med å bli restaurert.

Nyksund er et populært sted for fotografer og billedkunstnere. Blant annet ble spillefilmene "Etter Rubicon" og "Insomnia" delvis spilt inn i Nyksund.
Mellom Nyksund og Stø går turløypa "Dronningruta". Den er den mest kjente turløypa i Øksnes. Dronningruta er oppkalt etter dronning Sonja, som har gått denne ruta.
Flere små øyer og holmer nord for Nyksund og Stø er vernet som naturreservat. Dette området er et viktig produksjonsområde for sjøfugl og steinkobbe." kilde:http://no.wikipedia.org/wiki/Nyksund

--------
Dette er en plass jeg har lyst å besøke. For øvrig på jakt etter steder nordpå som kan være verdt et besøk. Vet det finnes en del i Finnmark, tror det er _relativt_ lite å hente i troms, i hvertfall hva gjelder store steder/bygninger.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> UE Nord-Norge Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


i2K 1.2 template by Griffin   
Copyright © 2003-2004 Griffin Webpages; All rights reserved   

 

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group   
Rapporter misbruk
 


Søk blant norske bedrifter på io.no