HjelpHjelp   SøkSøk   MedlemslisteMedlemsliste   GrupperGrupper  RegistrerRegistrer 
 ProfilProfil   Private meldingerPrivate meldinger   Logg innLogg inn Trip Report: Berlin

 
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Internasjonalt
Les forrige tråd :: Les neste tråd  
Forfatter Beskjed
treetopRegistrert: 29.08.2011
Innlegg: 23

InnleggSkrevet: ma. april 16, 2012 12:49    Emne: Trip Report: Berlin Svar med sitat

I påsken ble det urbextur til Berlin i stede for appelsin og Kvikklunch i fjellet. På veien nedover var vi først innom et nedlagt fyr i Danmark for å varme opp kameraet:Det morsomste med denne avstikkeren var i grunn turen fra parkeringsplassen og frem til fyret. Skikkelig sandstorm og plutselig dukker det opp et fyr midt i "ørkenen".

Deretter var det strake veien til Berlin for to dager med urbexing ved de mest "kjente" spots'ene (ingen av oss hadde vært der før). Målet med turen var først og fremst å ha det gøy og ikke akkurat pløye opp nye områder.

Først ut var et kjempestort område fra krigens dager som senere ble konvertert til et feriested for politbyråpolitikere og andre høyerestående medlemmer av samfunnet:Siden vi hadde litt knapt med tid måtte vi dra etter noen timer (i ettertid burde vi ha brukt mer tid her). Neste ut var et nedlagt militærsykehus for østtyske og sovjetisk militærpersonell, også kjent som "Sovjet hospital". Målet var å finne en slik kul operasjonslampe som ettehvert har blitt et populært fotoobjekt fra disse stedene, men dessverre var den fjernet/ødelagt. Vi fikk i det minste tatt bilder av stolen og senga:Bygningene ellers var veldig tomme men det var lite grafitti/hærverk så alt i alt var det likevel et spennende sted.

Dagen etterpå var det tid for Beelitz, som vel neppe trenger noen videre introduksjon. På grunn av en ulykke for et års tid siden har store deler av området blitt sperret av og en del av bygningene er virkelig vanskelige å komme inn i. Vi ønsket naturlig nok å se det berømte "badehuset", men her er det nærmest komplett umulig å komme inn fra utsiden. Vår kontakt i Berlin forklarte oss at det fantes en undergrunnstunnel men såvidt vi kunne se hadde den også blitt sperret igjen. Ganske irriterende. Gymsalen kom vi derimot inn i etter mye om og men. Her vi måtte krabbe flere hundre meter i en kullsvart kjeller (godt vi hadde med pustemasker) før vi fant et bittelite hull i veggen som etterhvert ledet oss opp og inn i bygget. Fantastisk. For en følse! Omtrent ikke noe hærverk og mye kult å ta bilder av:

Deretter gikk vi runden rundt på området til vi kom til det berømte kirurgi-bygget, men det var så herpa at vi ikke gadd å bruke særlig med tid der. Jeg tror ikke vi fant en eneste vegg som ikke enten var knust eller neddynget med grafitti eller tagging. Vi fikk likevel et par bilder:Dessverre var også operasjonslampen her ødelagt (ingen bombe akkurat) så for å bøte på skuffelsen dro vi til en nedlagt lyttestasjon i utkanten av Berlin:Mye stygg grafitti og ødeleggelser her også, men vi kom iallefall inn i toppen av domen og fikk en fin utsikt over Berlin (samt et fantastisk ekko).

Sist ut før vi måtte snu og kjøre hjemover var en nedlagt fornøyelsespark omtrent midt i Berlin. Her var det faktisk vakter som gikk rundt så det ble en kort tur, men noen bilder fikk vi da i det minste:Alt i alt en strålende fin tur men sånn i ettertid angrer jeg litt på at vi ikke brukte mer tid på det første stedet og selvsagt var det litt irriterende at vi ikke kom inn der vi ville i Beelitz. Fornøyelsesparken var også et sted vi burde ha brukt mer tid på, men på grunn av vaktholdet og at det ligger ganske åpent til med masse mennesker som går rundt fikk vi litt kalde føtter. Sikkert mer lurt å dra hit tidlig om morgenen enn en fin ettermiddag hvor "halve Berlin" er på søndagstur rundt i området. Smile
___
http://www.flickr.com/photos/63982684@N04/sets/
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
JerazolRegistrert: 23.06.2010
Innlegg: 249

InnleggSkrevet: ma. april 23, 2012 19:27    Emne: Svar med sitat

--
_________________
--
KOM HELLER OG BESØK OSS PÅ URBEX.NO
TommyG
Gammelt og forlatt / Flickr Photostream


Sist endret av Jerazol to. april 17, 2014 17:37, totalt endret 1 gang
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
mascotRegistrert: 08.06.2011
Innlegg: 39
Bosted: Østfold

InnleggSkrevet: ti. april 24, 2012 19:22    Emne: Svar med sitat

Kjempestilige bilder. Var dere mange som dro?
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding Besøk hjemmesiden til brukeren
MishanRegistrert: 08.02.2012
Innlegg: 26
Bosted: Oslo

InnleggSkrevet: on. april 25, 2012 06:50    Emne: Svar med sitat

Det er påsken sin det tenker jeg! Very Happy
Forelsket meg helt i bilde nr. 5!
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
treetopRegistrert: 29.08.2011
Innlegg: 23

InnleggSkrevet: on. april 25, 2012 20:58    Emne: Svar med sitat

Mange takk for kommentarer. Vi var to stykker som dro. I kjelleren under ett av byggene i Beelitz møtte vi tilfeldigvis en urbexer fra England som ble med på resten av turen den dagen. Det var skikkelig gøy og utrolig mye å se på. Vi kjørte også forbi flere forlatte områder som så interessante ut men som vi ikke rakk å stikke innom. De ligger på rekke og rad omtrent som perler på en snor. Smile

Definitivt tilbake dit senere.
Til toppen!
Vis profilen til brukeren Send en privat melding
Annonsør


Skrevet: i dag    Emne:  

Til toppen!
Vis innlegg fra:   
Ny tråd   Svar på tråden    Tilbake til forsiden -> Internasjonalt Alle tidspunkter gjelder for tidssonen GMT
Side 1 av 1

 
Gå til:  
Du kan ikke starte nye tråder
Du kan ikke svare på tråder
Du kan ikke endre dine egne innlegg
Du kan ikke slette dine egne innlegg
Du kan ikke stemme ved avstemninger


i2K 1.2 template by Griffin   
Copyright © 2003-2004 Griffin Webpages; All rights reserved   

 

Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group   
Rapporter misbruk
 


Søk blant norske bedrifter på io.no